Retreat & w/shop

28/12 – 29/12
Yoga på Djupet

Att Yoga längre pass ger dig möjligheten att värma upp kroppen och därmed kunna penetrera och arbeta på djupet. Det ger oss förutsättningarna att verkligen ta oss in och komma åt muskelgrupper, leder på djupet samtidigt som vi skapar öppning, utrymme, genomströmning och frihet i hela kroppen.
Samtidigt som vi värmer, stärker och öppnar upp i kroppen riktas vår uppmärksamhet på att vara här och nu via ett starkt fokus på andetaget, rummet (inre & yttre) och kroppen. Vi tar semester ifrån allt görande och lockas in i Yogans magiska värld.

Under helgen kommer vi att göra ett djupgående arbete av våra axlar, nacke, höfter, rygg, armar och ben genom diverse Yoga positioner (stående varianter, framåtböjningar, vridningar, bakåtböjningar och restorativa övningar) och med hjälp av andetaget, repetition, redskap och att studera linjeringen penetrera kroppen på djupet. Utöver de värmande och stärkande Yogaövningarna kommer Yogasalen att värmas upp av en braskamin till ca 24 grader för att skapa avslappade förutsättningar för höst/vinterfrusan kroppar att slappna av och lättare öppna upp i.

Helgens innehåll lör & sön:

9:30 – 12:30 Stärkande, Energivande och utforskande Yoga
13:00 – 15:00 Lunch
15:00 – 17:00 Restorativ/Pranayama Yoga. (återhämtande, vilande och djupt avslappnande)
17:00 Avslut för de som inte bor över

Boende:
19:00 middag
20:30 meditation/reflektion framför brasan
Frukost: 7:30 (söndag)

Skärv Linas Stuga ligger mitt i skogen så det vi omringas av är skog och ginstrande härlig skogsluft. Här finns det många vackra skogsslingor att färdas på och flera små gläntor att ta sig ett skogsbad i. Kursgården ligger inte långt ifrån Skärv och Lerdala där några av de vackraste platserna i Sverige finns.

Skärv Linas Kursgård ligger ca 20 min ifrån Skövde och ca 12 min ifrån Skara.

NIVÅ: Alla kan delta (positioner modifieras efter personens behov) om du är osäker ring gärna och fråga.

KOSTNAD:
1500 kr för helgen för undervisning
850 kr för 1 dag
120 kr Lunch
Helgpaketet: 2100 kr (undervisning, boende, frukost, middag och lunch x2 ingår.

MAX antal: 16 personer

BOENDE: det finns möjlighet för ca 10 personer att bo på kursgården. (man delar rum med 1 eller personer)

LÄRARE: Jag – Maria Strömberg är en Internationellt Certifierad Iyengar Yogalärare och har även en Post Graduate Certificate i Teaching Mindfulness. Jag driver 2 Yoga studios och jag har precis byggt klart kursgården där Yoga på djupet kommer att ta plats.

Jag brinner för välmående och älskar att vara en stöttepelare/vägvisare för andra som vill utforska i kropp & själ.

Anmälan
Ring: Maria Strömberg 0727 348242
Skriv: mindfulnesskallan@gmail.com
www.skovdeyogacentrum.se
www.mindfulnesskallan.se